Késes támadás gyanújával tartóztattak le egy palesztin nőt Ciszjordániában

Szde Efraim zsidó telep Ciszjordániában - Fotó: Izraeli Hadsereg

Ma (hétfőn) letartóztattak egy palesztin nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy késes támadást hajtott végre Ciszjordániában, a Szde Efraim zsidó telepen. Az IDF szerint a gyanúsított megpróbálta leszúrni a gazdaság tulajdonosának feleségét, mire a helyiek letartóztatták. 

Egy másik esetben palesztint lőttek le ma reggel a ciszjordániai Tubasz városban, miután – az IDF szerint – megpróbálta leszúrni az egyik ott tevékenykedő katonát. A hadsereg közlése szerint az eset egy körözött személy letartóztatására irányuló művelet során történt. A palesztint egy katona hátra lökte, és a haderő parancsnoka lelőtte. Egy katona könnyebben megsebesült a kezén, a palesztin állapota nem ismert.

A múlt hónapban lelőttek egy palesztint, miután betört Szde Efraim telepre. A hadsereg szerint a támadó fegyvertelenül próbált bejutni egy lakóházba, mire az őrök a helyszínen lelőtték. A testén és autójában nem találtak fegyvert. A biztonsági szervek az esetet merényletkísérletként kezelték.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.