Felrobbantotta az internetet Izraelben a Netanjahu-házaspár állítólagos titkos megegyezéséről szóló videó

A felvételen David Artzi, a légiipar egyik volt vezetője azt állítja, hogy saját szemével látta a szerződést, amit David Simron ügyvéd, Benjamin Netanjahu unokatestvére és bizalmasa mutatott meg neki. Ebben állítólag olyan kikötések vannak, hogy Sara Netanjahunak is jóvá kell hagynia az ország vezetőinek, többek közt a Moszad vezetőjének és a kabinetfőnöknek a kinevezését – számolt be róla csütörtökön a ynet .

“Végignéztem a pontokat, és elsötétedett előttem a világ” – állítja Artzi a szerződésben foglaltakról. Elmondja, hogy állításait többször is megvizsgálták hazugságvizsgálóval, és minden esetben úgy találták a szakemberek, hogy igazat mond. A miniszterelnöki hivatal és Simron tagadja, és hazugságnak nevezi a videóban elmondottakat. Artzi felszólította Simront, hogy ő is vesse alá magát hazugságvizsgálónak, hogy kiderüljön, ki mond igazat.

Artzi szerint a 15 oldalas szerződést a Netanjahu-házaspár mindkét tagja aláírta és ellátta személyi számával is. A fentieken kívül többek között olyan pontokat is tartalmaz, hogy a miniszterelnök nem utazhat el úgy külföldi látogatásra, hogy feleségétől távol töltse az éjszakát, hanem mindig magával kell vinnie nejét.

A legsúlyosabb állítás az, miszerint szerepel a megegyezésben, hogy a kormányfő felesége részt vehet minden titkos megbeszélésen, ami a miniszterelnöki rezidencián zajlik, noha tudvalevő, hogy nem esett át biztonsági átvilágításon és az is, hogy írásban kell jóváhagynia Sarának olyan kinevezéseket, mint a Moszad és a Sin Bet vezetője, vagy a vezérkari főnök. Továbbá a családi pénzek felett csakis a feleség rendelkezhet, Netanjahunak nem lehet hitelkártya a birtokában – állítja Artzi a videóban. Az köztudott és már számtalan alkalommal megírta a helyi média, hogy a miniszterelnöknél nincs se készpénz, sem hitelkártya – amit Netanjahu is többször beismert.

Szerződésszegés esetén az összes közös vagyonuk a feleség tulajdonába kerül, amit ő kezel – emlékezik vissza Artzi a videóban.

A felvételt március 8-án tették ki, ennek a cikknek az írásakor már 268 094-en tekintették meg csak azon a platformon.

(Sara Netanjahu szerdáról csütörtökre virradó éjjelen rosszul lett, a jeruzsálemi Hadasza kórházba szállították vakbélgyulladás gyanújával, és pár napig ott is tartják kezelésre.)

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.