Megvertek a rendőrök egy honatyát egy kelet-jeruzsálemi tüntetésen

A rendőrség szerint Kaszif nem azonosította magát, így nem tudhatták, hogy parlamenti képviselővel állnak szemben - Fotó: képernyőkép

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

A rendőrök megvertek egy zsidó parlamenti képviselőt, aki Kelet-Jeruzsálemben a palesztinok mellett tüntetett – jelentette a Jediot Aharonot című újság hírportálja, a ynet pénteken.

Ofer Kaszif – Fotó: Wikipedia

A rendőrök megütötték, kiemelték a tömegből, eltörték a szemüvegét és elszakították az ingét Ofer Kaszif törvényhozónak (a politikai filozófia doktora, előadó és radikális baloldali aktivista), aki az arab pártok közös listájához tartozó kommunista Hadas nevű párt zsidó képviselőjeként a pártlista harmadik helyén jutott be a kneszetbe a március 23-i választásokon.

Az internetre feltett számos videofelvétel tanúsága szerint a rendőrök meglökték és megütötték, majd a földre teperték és bántalmazták, amikor arabokkal együtt tüntetett szolidaritásból a kelet-jeruzsálemi Seijk Dzsarra lakónegyedben. Sérüléseit a helyszínen lévő mentőautóban ellátták.

A rendőrség azt állította, hogy Kaszif támadott meg egy rendőrt, és nem azonosította magát, így nem tudhatták, hogy parlamenti képviselővel állnak szemben, de megígérték, hogy kivizsgálják az esetet.

Ennek a kelet-jeruzsálemi arabok lakta lakónegyednek az arab lakossága évek óta tüntet az ott lakásokat felvásárló, vagy házakat más jogi utakon megszerző zsidó telepesek terjeszkedése ellen.

- Hirdetés -

A rendőrség erőszakos fellépését egyaránt elítélték jobb-, és baloldali politikusok. A jobboldalon Jariv Levin házelnök, a Likud politikusa, mellette Becalel Szmotrics, a Vallásos Cionisták szélsőségesen jobboldali pártjának elnöke, és a baloldalon a liberális Merec pártot vezető Nicán Horovic is tiltakozott. Manszúr Abbász, a muzulmán hagyományorzó arab Raam párt vezetője felszólította Amir Ohana belbiztonsági miniszert, hogy példás büntetéssel szolgáltasson igazságot.

close

Regisztrálj hírlevelünkre!

Melyik hírlevelet szeretnéd kapni?