Rubi lett az orrszarvúbébi neve, Rivlin elnök tiszteletére

Nagy az öröm a Ramat-Gan-i Szafariban: Rihanna, a 11 éves orrszarvú vasárnap világra hozta harmadik borját, az ötéves Rainey-Rafiki és a kétéves Remy kisöccsét.

Rihanna másfél év terhesség után szülte meg Rubit. Ez lett ugyanis a formás kisborjú neve, a leköszönő izraeli államelnök, Reuven Rubi Rivlin tiszteletére.

Az állatkert közleménye szerint “Izrael Állam tizedik elnökéhez hasonlóan Rubi, az orrszarvúgyerek is egy különleges egyéniség, mosolyt fog csalni mindazok arcára, akik találkoznak vele. Rubi hírét viszi majd Izrael Államnak az egész világon, és nagyban hozzájárul a szélesszájú orrszarvúk népességének növeléséhez.”

Rubi Rivlin elsők között gratulált, és csupa jókívánsággal halmozta el druszáját.

Az izraeli szafari a világ vezető állatkertjének számít az orrszarvú-szaporulatban, ez már sorban a 33. orrszarvú, amelyik ebben az állatkertben született megalakulása óta. Az orrszarvú, azon belül is ez a szélesszájú fajta (Ceratotherium simum) a kipusztulás szélén áll, ezért is örvendetes, hogy újabb, természetes úton fogant orrszarvúborjúval nőtt a populáció.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.