Netanjahu megállapodott Bennettel: Három hét múlva elhagyja a miniszterelnöki rezidenciát

A Netanjahu család három héten belül – július 10. szombatig – elhagyja a miniszterelnök Balfour utcai rezidenciáját. Ebben állapodott meg tegnap este (szombaton) Naftali Bennett miniszterelnök és Benjamin Netanjahu, az ellenzék vezetője.

A megállapodás szerint Netanjahu a balfouri rezidencia kiürítéséig már nem tart ott hivatalos megbeszéléseket. Netanjahu nemrég a rezidencián látta vendégül az Egyesült Nemzetek Szervezetének volt nagykövetét, Nikki Haleyt, aki közzétett a Twitteren egy ott készült fotót, melyben miniszterelnöknek nevezte Netanjahut – és nem volt miniszterelnöknek vagy ellenzéki vezetőnek. A találkozón jelen volt John Hagee keresztény prédikátor is.

Kedden arról számoltak be, hogy néhány órával a kormány múlt vasárnapi eskütétele előtt nagy, 6000 sékel értékű üdítőital szállítmány érkezett a rezidenciára – az államkassza kárára.

A Miniszterelnöki Hivatal forrásai szerint a szállítmányt aznap, néhány órával az előtt rendelték meg, hogy – a miniszterelnök jogi tanácsadója utasításának megfelelően – az állam abbahagyta volna a Netanjahu család étkezési költségeinek finanszírozását. A források szerint a szállítmányt megrendelő azt akarta kihasználni, hogy a költségszámlát továbbra is az állam fizeti.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.