Tarka kotta a jövő heti muzsikákhoz

Fotó: Silló Sándor

Július 12-én hétfőn és 13-án kedden a Levontin 7-ben az amerikai jazz gitáros, Mary Halvorson Thumbscrew (USA) nevű triója játszik. Róluk már írtam itt.

Keddre van egy másik ajánlatom: Tatran. Jazz, Nu Jazz, alter- vagy prog-rock? A Barby-ban 13-án eldől, merre billen a mérleg.

A harmadik keddi tipp viszont tutti, hogy latinos bulizene! Tarnta Groove Machine a legtelavivibb klubban, a Kuli Alma-ban (szintén 13-án).

Szerdára (14-e) a kedvenc jeruzsálemi klubomat, a Mazkeka-t ajánlom. Ott lép fel a Tavera zenekar. 

- Hirdetés -

Belső utazás a mediterraneumtól Közép-Ázsiáig, az ősitől napjaink világáig.

15-én csütörtökön a különleges hangulatú jaffói Kelet-Nyugat Házban (בית מיזרה מערב) a La Falfula Groove iraki-izraeli zenéje szól majd Bagdadtól Tel-Avivig címmel.

Ligeti György, és általában a XX. század – mára már klasszikus – zenéje ritkán hallható Izraelben. 15-én csütörtökön a Tel-Avivi Művészeti Múzeumban az Israel Contemporary Players koncertje hallható majd. A karmester: Nagy Zsolt.

A Sadan zenei kiadó előadóit nehéz lenne egy műfajba beleszorítani. Tájékozódni itt a lebel oldala: https://sadan-records.bandcamp.com/music, tele a zenekarok, dj-k soundcloud anyagaival. Élőben pedig a kiadó showcase-fesztiválját javaslom a jeruzsálemi Poündak klub termeiben 16-án pénteken.

A tel-aviviaknak péntekre a Quarter to Africa koncetjét javaslom:

A sor végén az egyik legnagyobb nyári többnapos: a Mama Afrika-Israel Fesztivál csütörtöktől szombatig Jeruzsálem szomszédságában, a Zeev Tur Sinai-nál található Organic Farmon. Erről írok majd bővebben is a hét közben. 

https://fb.watch/6rXjxvGtyh/
- Hirdetés -