Szíriát bombázta Izrael

Izraeli rakétákat semmisített meg csütörtökre virradóra is a szíriai légvédelem a szíriai Homsz tartományban található al-Kuszair térségében – jelentette a SANA állami hírügynökség.

A szíriai hadsereg közlése szerint a csapás okozott némi anyagi kárt, de nem voltak áldozatok. Homsz tartomány Libanonnal határos. A határtérség kiterjedt részeit az Irán támogatását élvező libanoni radikális síita szervezet, a Hezbollah tartja ellenőrzése alatt.

A SANA keddre virradóra számolt be arról, hogy a légvédelem egy izraeli rakétacsapásra válaszolt Aleppótól délkeletre, az Al-Szafirah térségben.

Izrael a 2011 óta tartó szíriai polgárháború kezdete óta hajt végre katonai műveleteket az arab országban, elsősorban a kormányerők és az Irán támogatását élvező síita szövetségeseik ellen, az idén pedig fokozta az offenzívákat. Nyugati hírszerzési források szerint Izrael “árnyékháborút” folytat Szíriában az iráni befolyás gyengítése érdekében.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.