Három települést evakuáltak tűzvész miatt a jeruzsálemi hegyekben

A jeruzsálemi hegyekben Beit Meir, Ramat Raziel és Kiryat Yaarim mosávok lakóit (vasárnap) délután evakuálták otthonukból a tűz miatt, amely Beit Meir mosáv közelében gyulladt ki. A tűzoltóság fontolóra veszi a lángokban álló Eitanim mentálhigiénés kórház kiürítését.

A tűzoltók, akik próbálnak úrrá lenni a lángokon, most Beit Meir és Ramat Raziel mosávra koncentrálnak. Tíz tűzoltó repülőgép segít a tűzoltásban és a lángok továbbterjedésének megfékezésében. A Magen David Adom arról számolt be, hogy a tűzben nem keletkezett kár emberi életben.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint a tűz gyorsan terjed az erős szél miatt, ezért a környék más településeinek lakóit is kiüríthetik. A tűz miatt a környékbeli utakat lezárták a forgalom elől.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.