Hatalmas mazal tov Merav Michaelinek!

A boldog család – Fotó: Merav Michaeli / Twitter

Merav Michaeli (54), a Munkapárt elnöke és Izrael közlekedési minisztere ma (szombat) este mindenki meglepetésére bejelentette első gyermeke, kisfia megszületését. A boldog apa Lior Schleien komikus, aki évtizedek óta a párja a népszerű feminista baloldali újságírónőnek, majd politikusnak.

Michaeli eddig sokszor hangoztatta, hogy élete gyermeknevelés nélkül is teljes – és kikérte magának, hogy a “méhével foglalkozzanak”. A közösségi médiában ma este kitett posztjában röviden elmeséli, mi késztette mégis a gyermekvállalásra: mindenekelőtt párja vágya volt ez, és az iránta érzett szeretete győzte meg Michaelit is a családalapításról. Több sikertelen kísérlet után a pár a béranyaság mellett döntött.

A kisbaba neve Ori, béranya segítségével született meg Amerikában, a születésére a napokban odautaztak. Michaeli amerikai útja egyébként kezdetben nagy felháborodást váltott ki, mert a politikus először csak családi utazást jelentett be, és ez – elvileg – szembement a jelenlegi kormány korona-politikájával és felhívásával, hogy az izraeli polgárok a járványhelyzet miatt lehetőleg ne utazzanak külföldre.

A megható bejelentés után azonban mindenki számára érthetővé vált az utazás fontossága, és remélhetőleg hamarosan itthon ünnepelhetjük a család bővülését.

Mazal tov!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.