A Time magazin Bennettet a világ 100 legbefolyásosabb embere közé választotta – Abbasz írta a méltatást

A Time Bennettet bemutató oldala - Fotó: képernyőkép

A magazin az Egyesült Államok és Kína elnökei mellé sorolta az izraeli miniszterelnököt is. Abbasz: “Bennett olyan kapcsolatokat alakított ki, amelyeket korábban nem tartottak lehetségesnek.”

Naftali Bennett miniszterelnököt ma (szerdán) beválasztották a Time magazin 2021-ben a világ 100 legbefolyásosabb emberének listájára. A Bennett választásának okait leíró oldalt koalíciós partnere, a Raam párt elnöke, Manszur Abbasz írta.

“Végül minden bátorságon múlik. Két év alatt négy választás után merész lépésre volt szükség ahhoz, hogy egyesítsük a politikai patthelyzettől sújtott és kétségbeesett helyzetbe került országot” – írta Abbasz. “Drámai változásra volt szükség, de ami még ennél is fontosabb, valakinek elég bátornak kellett lennie a változáshoz. Naftali Bennett politikai tűzviharba vetette magát, hogy korábban elképzelhetetlen kapcsolatokat alakítson ki az izraeli bal- és jobboldal, arabok és zsidók, vallásosok és világiak között. Ő alkotta meg Izrael történetének egyik legváltozatosabb kormányát.”

Abbasz leírt egy a miniszterelnökkel folytatott beszélgetését a Kneszetben. “’Nem a sötétben csinálom a dolgokat’ – mondta nekem Bennett, és beleegyezett, hogy a találkozót felvegyék a nyilvánosság számára. Mivel egy arab párt vezetője vagyok, már megszoktuk, hogy a kamerákat a szobán kívül hagyják. ’A polarizáció és a gyűlölet idején – mondta Bennett – az izraeli társadalomnak egységre van szüksége.’ Ebben a pillanatban nem csak a fényképezőgépek villanásai világították meg a szobát, hanem a szebb jövő reménye mindannyiunk számára” – zárta Abbasz Bennettet méltató szavait.

Szintén szerepel a listán Simone Biles amerikai tornásznő, aki a tokiói olimpián mentális és érzelmi nehézségek miatt bejelentette visszavonulását, de végül részt vett az egyéni gyakorlaton, és bronzérmet szerzett. A “legbefolyásosabb emberek” címet többek között Joe Biden amerikai elnök és Kamala Harris alelnök, Xi Jinping kínai elnök, Harry és Meghan hercegi pár, Britney Spears és Billie Eilish énekesnők, Tim Cook, az Apple vezérigazgatója, valamint Scarlett Johansson és Kate Winslet színésznők is elnyerték.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.