Előbújt a szekrényből Izrael egyik legnépszerűbb popsztárja, Szarit Hadad

Részlet a klipből – Fotó: képernyőkép / YouTube

Szarit Hadad végtelenül elegánsan, egy új dallal vállalta fel ország-világ előtt, amit a szakma és a közönség nagy része már régóta tudott róla, hogy a lányokat szereti. A keleti-pop királynő “Olyan, mint a mi szerelmünk” című számát közösen írta párja, Tamar Jahalumi, és régi, jól bevált slágerszerzője, Jonatán Kalimi.

A klip szövegében a hímnem-nőnem használata meglehetősen zavaros, a költői én hol lányként, vagyis nőnemben mutatja be a vágyott szerelmest, hol pedig férfiként, hímnemben, és a klip szereplői is megfelelnek a heteroszexuális monogámia társadalmi elvárásának egészen az utolsó képsorokig, amikor is Szarit Hadad odamegy a tengerparton, egy padon nekünk háttal ülő lányhoz – hosszú hajú sziluettje egyértelműen jelzi az illető nemét, majd melléül, és vállára hajtja fejét.

A 43 éves popsztár kiállása ma már egyáltalán nem számít különösebben merész lépésnek Izraelben, mert hála az LMBT mozgalmak évtizedes harcának, az évenként ismétlődő pride felvonulásoknak, és a helyi médiában rendre megjelenő érzékenyítő tartalmaknak, már régen ciki Izraelben nyíltan homofóbnak lenni, és teljes mértékben elfogadottá vált a nemi identitások és szerepek széles skálájának elismerése.

És most lássuk a medvét, vagyis az új dalt:

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.