Izrael légicsapást mért Szíriában, ketten meghaltak

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

Izraeli rakétatámadás érte péntek éjjel a szíriai Homsz melletti katonai repülőteret, a csapásban hat szíriai katona megsebesült, és anyagi károk keletkeztek – jelentette a Sana szíriai állami hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva.

Izrael nem kommentálta a történteket. Szíria szerint a támadást egy amerikai állásról indították a szíriai-jordán-iraki hármas határ térségéből, de a rakéták többségét a légelhárításuk semlegesítette.

A Szíriai Emberi Jogok Megfigyelőközpontja nevű emigráns ellenzéki szervezet úgy tudja, hogy a támadásban egy Irán-párti milícia két fegyverese életét vesztette. A célpont a milícia fegyverraktára és egy drónbázis lehetett a szervezet szerint.

Izrael a hasonló katonai akciókkal igyekszik megakadályozni, hogy Irán, Bassár el-Aszad szíriai elnök legfontosabb szövetségese zavartalanul növelje katonai befolyását a régióban.

- Hirdetés -
close

Regisztrálj hírlevelünkre!

Melyik hírlevelet szeretnéd kapni?