Izraeli gyűrűs barátposzáta a Bódva-völgyi Madárgyűrűző Állomáson

Egy izraeli gyűrűs barátposzátát sikerült visszafogni Juhász Lajosnak, a Debreceni Egyetem tanszékvezetőjének Szalonnán - Fotó: Aggteleki Nemzeti Park

Október elején egy igazi kuriózum került a hálóba a Szalonna község külterületén működő Bódva-völgyi Madárgyűrűző Állomáson: egy izraeli gyűrűs barátposzátát sikerült visszafogni (Juhász Lajos, Debreceni Egyetem MÉK) – közölte az Aggteleki Nemzeti Park.

Ez volt az első izraeli gyűrűs, egyben az eddigi legmesszebbről érkezett madár a gyűrűzőállomás történetében, melyet Szalonnától 2270 km-re gyűrűztek az izraeli Arad nevű településen, 2019. áprilisában.

Barátposzátából eddig számos szlovák, illetve két lengyel gyűrűs példányt fogtunk vissza Szalonnán. Az itt gyűrűzöttek pedig jórészt a szomszédos országokban (Szlovákia, Horvátország, Szerbia) kerültek meg, de 1-1 példány Csehországban, Svédországban, illetve Olaszországban is.

Forrás: Aggteleki Nemzeti Park

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSAgro Jager News