Letartóztatása közben meghalt egy 80 éves palesztin férfi Ciszjordániában

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

Letartóztatása közben meghalt szívinfarktusban egy 80 éves palesztin férfi Ciszjordániában – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál szerdán.

A nyolcvanéves Omar Abd al-Majid Aszadot hajnalban izraeli katonák megpróbálták őrizetbe venni a Ramallah melletti Dzsildzsíliában, amikor az erőszakba fulladó letartóztatás során szívinfarktust kapott és életét vesztette a Palesztin Nemzeti Hatóság (PH) egészségügyi minisztériumának beszámolója szerint.

Aszaád késő éjjel tért haza otthonába, ahol családja elbeszélése szerint az izraeli katonák feltartóztatták, megkötözték kezét, és megütötték, s ez szívrohamhoz vezetett.

Az idős férfit először a helyi rendelőbe, majd onnan a ramallahi Palesztinai Egészségügyi Központba szállították, ahol a minisztérium közleménye szerint megállapították halálát.

- Hirdetés -

Az izraeli hadsereg szóvivője egyelőre nem kommentálta az incidenst, de a hadsereg kommandósai számos alkalommal hajtanak végre éjszakai letartóztatásokat, gyakran több tucat palesztint fognak el terrortevékenységben történt részvétel gyanúja miatt.

Az elmúlt hónapban nőtt a feszültség Izrael és a palesztinok között Ciszjordániában és a Gázai övezetben, a támadásokban eddig két izraeli civil vesztette életét, és többen megsebesültek – emlékeztetett a Times of Israel hírportál.

close

Regisztrálj hírlevelünkre!

Melyik hírlevelet szeretnéd kapni?