Két iráni tiszt vesztette életét a hétfői izraeli légicsapásban Damaszkusz mellett

Két iráni tiszt vesztette életét a hétfői izraeli légicsapásban Damaszkusz mellett

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

Az iráni Forradalmi Gárda két tisztje vesztette életét Damaszkusz mellett a hétfői izraeli légicsapásban, amelyről akkor a szíriai hivatalos média két szíriai civil megöléseként számolt be – jelentette a Jediot Aharonot című újság hírportálja, a ynet szerdán.

Izraelben a lap szerint fokozták a katonai készenlétet, miután az iráni Forradalmi Gárda bejelentette, hogy két iráni tiszt halt meg a hétfői támadásban Szíriában.

“Izrael meg fogja fizetni ennek a bűncselekménynek az árát” – fenyegetett az iráni elit kommandó közleményében. A ynet szakértőkre hivatkozva úgy tudja, hogy a két tiszt az Irán és a Hezbollah számára fontos rakétaprecíziós projekttel foglalkozott, és ha ez valóban igaz, akkor haláluk súlyos csapást jelenthet Iránnak.

Az iráni média, köztük a Forradalmi Gárdához közel álló Tasnim hírügynökség nem részletezte a légicsapásban meggyilkolt tisztek, Murtaza Szaid Nadzsd és Ihszan Karbala Bur szerepét és feladatát Szíriában.

- Hirdetés -

A hivatalos szíriai hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva hétfőn azt közölte, hogy hajnali 5 óra körül Damaszkusz közelében, déli irányból, Bejrút felől végrehajtott izraeli légicsapásokban életét vesztette két szíriai civil.

Legutóbb február 24-én csapódtak be izraeli rakéták Szíriában, órákkal azelőtt, hogy Moszkva megindította az Ukrajna elleni támadást. Abban a légicsapásban három szíriai katona vesztette életét.

Az általában fegyverszállítmányok, fegyverraktárak és iráni vagy Iránból támogatott fegyveresek elleni légitámadásokkal Izrael megpróbálja elejét venni az ország közelébe telepített iráni szövetségesek, köztük a libanoni síita Hezbollah milíciája további felfegyverzésének, hogy kisebb valószínűséggel indíthassanak támadást Izrael ellen.

close

Regisztrálj hírlevelünkre!

Melyik hírlevelet szeretnéd kapni?