Herzog gratulált Orbánnak

Jichák Herzog, Izrael államfője gratuláló levelet küldött Orbán Viktornak választási győzelméhez; írásában Izrael barátjának és szövetségesének nevezte Magyarországot – tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Havasi Bertalan, a magyar miniszterelnök sajtófőnöke.

Herzog elnök Izrael Állam és az izraeli nép nevében gratulációját fejezte ki, leszögezve: Magyarországot és Izraelt értékes baráti kapcsolatok kötik össze. Hangsúlyozta a két ország jelentőségét egymás életében, különös tekintettel az Izraelben igen élénk magyar kultúrára, valamint a zsidó közösség mélyen gyökerező és jelentős szerepére Magyarország múltjában és jelenében.

Izrael elnöke kifejezte nagyrabecsülését Orbán Viktornak az országa iránti elkötelezett szolidaritásáért. Megköszönte, hogy Magyarország mindig kiáll Izrael mellett a nemzetközi fórumokon, és így megingathatatlan szövetségesként és barátként tarthatják számon hazánkat – ismertette a levél tartalmát Havasi Bertalan.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.