Terrortevékenységgel vádolt 14 palesztint tartóztattak le Ciszjordániában

Az izraeli hadsereg őrizetbe vett 14, terrortevékenységgel vádolt, köztük két, a Gázai övezetet uraló Hamasz terrorszervezethez tartozó palesztint Ciszjordániában – jelentette a ynet hétfőn.

Nyolc, terrorista tevékenységekben történő részvétellel gyanúsított, körözött palesztint Ciszjordánia északi részén, a Nablusz melletti Burka és Klil nevű falvakban tartóztattak le.

Két, a Hamaszhoz tartozó aktivistát Ciszjordánia déli részén, Hebron városban fogtak el. Emellett a katonák lefoglaltak négy járművet és két kézifegyvert a gyanúsítottaknál.

A katonák szintén letartóztattak két olyan palesztint, aki Molotov-koktélokkal dobálta őket, valamint két, körözés alatt álló személyt Ciszjordánia északi részén, Brukinban, és a Dzsenin melletti Mitlon faluban.  

- Hirdetés -

Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a feszültség Izrael és a palesztinok között, mert négy, különböző izraeli városokban végrehajtott terrortámadásban 14 ember vesztette életét. Az izraeli hadsereg fokozta ciszjordániai tevékenységét, a katonák őrizetbe vették különböző terrorszervezetek számos tagját, hogy ezzel megkíséreljék megfékezni az erőszakhullámot.

Naftali Bennett miniszterelnök vasárnap jelentette be, hogy az izraeli hadsereg “offenzívát indít” az elmúlt napokban elkövetett  terrorcselekmények miatt.

- Hirdetés -