Közvélemény-kutatás: Likud – 36 parlamenti hely, a Raam nem jut be

"Ki a legalkalmasabb miniszterelnöknek?" – Fotó: Chadasot 13

A News 13 közvélemény-kutatása szerint, ha ma lennének a választások, a Netanjahu-blokk 59 mandátumot kapna, szemben a koalíciós blokk 53-as tömbjével.

A News 13-ban hétfőn este megjelent közvélemény-kutatása azt mutatja, hogy ha ma zajlanának a kneszet választások, a Likud lenne a legnagyobb frakció 36 mandátummal, akit a Van Jövő követ 18 mandátummal. A közvélemény-kutatás szerint a Jamina (Jobbra) – a Közös Listához hasonlóan – nyolc mandátumot szerezne, a Raam pedig nem lépné át a bejutáshoz szükséges határt.

A közvélemény-kutatás szerint a Netanjahu-tömb 59, a koalíciós frakciótömb 53 mandátumot kapna.

A felmérés azt is kimutatta, hogy az arab társadalomban a válaszadók 46,8%-a gondolja úgy, hogy a jelenlegi politikai helyzetben jobb új választásokat tartani, 31,8 százalékuk pedig a jelenlegi kormányzati ciklus folytatását részesíti előnyben.

A felmérést 697 válaszadó körében végezték, akik közül 601 zsidó, 96 pedig arab volt. A mintavételi hiba 3,8 százalék.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.