Herzog gratulált az új magyar elnöknek

Jichák Herzog, Izrael államfője levélben gratulált és sok sikert kívánt Novák Katalin magyarországi köztársasági elnöknek.

Novák Katalin a gratuláló levelet szerdán osztotta meg a Facebook-oldalán és a Twitteren.

Jichák Herzog angol nyelvű levelében azt írta: Magyarország megbízható szövetségese Izraelnek a nemzetközi fórumokon, és ott él az egyik legnagyobb zsidó közösség Európában.

Izrael megbecsüli és értékeli kapcsolatát Magyarországgal – tette hozzá.

Az izraeli államfő – aki levelében elkötelezettnek nevezi magát a két ország kapcsolatának mélyítésében – hivatalos látogatásra hívta Novák Katalint Izraelbe.

A magyar államfő bejegyzésében megköszönte az izraeli elnök jókívánságait, és kiemelte, “Izrael a jövőben is számíthat Magyarország támogatására, akárcsak a hazánkban békességben és biztonságban élő zsidó közösség”.

“Bízom benne, hogy az elkövetkezendő időben tovább erősödhet az országok közötti együttműködés” – fogalmazott a magyaköztársasági elnök.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.