Nem hiszem hogy izraeli lettem, a nyelvet sem beszélem jól, és még mindig van olyan dolog Izraelben, ami meglep, meghat, megdöbbent. – Silló Sándor fotói.

Azt mondják 7 év alatt az összes sejt kicserélődik az emberi testben. Nincs már Magyarországon született sejtem. 

7 éve alijáztam. 

Nem hiszem hogy izraeli lettem, a nyelvet sem beszélem jól, és még mindig van olyan dolog Izraelben, ami meglep, meghat, megdöbbent. De így is a sajátomnak érzem.

Tel-Aviviak lettek az idegsejtjeim.

Boldogan futnak rajtuk a közel-keleti kozmopolita Bábel ingerei. Zökkenőmentes volt az őrségváltás.

Mindazt, amit abban a másik hazában elraktároztam Európából az új, izraeli agysejtjeimre bíztam. Az izraeli kultúra még feltöltés alatt, és a neuronjaim szívesen végzik a dupla munkát.

A jobb agyféltekém új agysejtjei nagyon gyorsan összebarátkoztak az izraeli zenékkel. Ez mondjuk nem lepett meg: már az eredetiek is nagyon szerettek minden először hallott harmóniát. A Kánaán kánaán nekik. Itt minden furcsa, és semmi sem idegen.

Az ízlelőbimbóim sejtjei nem álltak át egészen. Nem rajongok a humuszért. Inkább megtanítottam az újaknak a túrós csuszát, a körözöttet és a rakott krumplit. Kibékültek velük és beköltöztették a kuszbarát, a zaatart meg az arakot. Most ezek mind békében élnek a receptoraimon.

Már a magyar sejtjeim is imádták az izraeli nőket, és az izraeli sejtek is a magyar feleségemet, úgyhogy itt sem borult semmi.

A bőröm felhám sejtjei nem pörkölődnek már meg földközi-tengeri napon, mint hét évvel ezelőtt. Ezt a napot, ezt az eget érzik sajátjuknak a retinám új sejtjei is. A beléjük égő izraeli képeket próbáltam a fotóimra is lementeni.

7 évnyi lüktetést válogattam át.

Ennél jobb megemlékezést nem tudok a sejtfordulómra.

Fotók: Silló Sándor


Az írás megjelent a Mazsihisz oldalán is.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.