Izraeli focisiker az U19-es EB-n!

Izraeli focisiker az U19-es EB-n!

Foci közhely, hogy az ifjúsági labdarúgó tornákon a jövőbe látni. A 19 év alatti izraeli srácok már azzal is sporttörténelmet írtak hogy kvalifikálták magukat a Szlovákiában megrendezett U19-es Európa-bajnokságra.

Az elődöntőbe jutás is magasabb pozíció volt mint ahova izraeli labdarúgó csapat valaha eljutott. Ott aztán, a dunaszerdahelyi DAC Arénában Franciaország volt az ellenfél, és az izraeli csapat győzőtt 2-1-re.

Az izraeli csapat döntőbe jutott. Angliával mérkőzünk majd az Európa-bajnoki címért a péntek este Nagyszombaton.

A franciák elleni meccs rövid krónikája:

Az első félidő 30. percében egy látványos támadás végén Ariel Lugasi beadása Oscar Gloukh-ot hozta gólhelyzetbe. A francia védő menteni próbált, de a szerencsétlen mozdulata végén a labda a francia kapuban kötött ki. Öngól! 1:0 Az 57. percben szöglethez jutott az izraeli csapat. A beívelt labdára

El Yam Kancepolsky érkezett. Védhetetlen fejesével 2-0-ra növelte Izrael előnyét. Pár perccel később a franciák egy távoli lövéssel szépítettek, de az egyenlítéshez már nem volt elég erejük.

Izrael–Franciaország az elődöntőben 2:1

https://youtu.be/JBTCm8Dljh8

Ez az eredmény nem csak a döntőt jelenti, de kvalifikációt is a jövőre Indonéziában megrendezendő U20-as világbajnokságra.

Naftali Bennett miniszterelnök és Jair Lapid külügyminiszter a Twitteren gratulált a csapatnak: Bennett azt mondta, hogy „büszke Izrael ifjúsági csapatára, amely történelmet írt és bejutott az Eb-döntőbe!

Van egy fiatal, csodálatos és inspiráló generációnk, egy csapat, aki örömet szereznek nekünk” – írta a miniszterelnök.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.