“Izgulunk, ő a mi elnökünk”: amerikai családjuktól távol, Izraelben szolgáló katonák is biztosítják Biden látogatását

“Izgulunk, ő a mi elnökünk”: magányosan, amerikai családjuktól távol, Izraelben szolgáló katonák is biztosítják Biden látogatását

A határrendészet négy egyedülálló – családja nélkül Izraelbe érkezett, és az IDF-ben katonai szolgálatot teljesítő – katona találkozott tegnap az amerikai elnök izraeli látogatása előtt, amelyet biztosítani fognak. “Az az álmom, hogy kezet fogjak vele” – mondta Zehava Cohen, aki 14 testvérét hagyta ott New Jerseyben, hogy az izraeli hadseregben szolgáljon. Chaya Eisenberg, aki hamarosan befejezi a kiképzését: “Meghat a két általam szeretett ország közötti kapcsolat erőssége” – idézi a Ynet.

Négy, úgynevezett “egyedülálló katona”ként szolgáló határrendész (magav) is tagja lesz annak a 16 000 rendőrnek, akik Joe Biden amerikai elnököt fogják biztosítani a holnap (szerdán) kezdődő, és péntekig tartó izraeli látogatása során. A fiatalok tegnap találkoztak, egy amerikai zászlóba burkolóztak, amit a hátrahagyott szülők és testvérek utáni vágyakozás ébresztett bennük. Ennek ellenére egy pillanatig sem bánják, hogy határrendészeti harcosként a terrorizmus elleni harc frontvonalában szolgálnak.

“Az az álmom, hogy kezet foghatok az elnökömmel, Joe Bidennel, és válthatok vele néhány mondatot, amikor Jeruzsálembe látogat” – mondta Zehava Cohen (22) határőr katonalány, aki New Jerseyben hagyta családját, hogy Izraelbe jöjjön szolgálni – “egyedülálló katonaként”. “Őrület” – mondta Cohen a látogatásig hátralévő percek visszaszámlálásakor. “Büszke vagyok arra, hogy vigyázhatok elnökömre Izrael földjén, abban az országban, amelyért elhagytam szüleimet és 14 testvéremet.”

Tegnapi találkozójukon a négyek a kihívásokkal teli katonai szolgálatukban szerzett élményeiket cserélték ki, és Cohen izgatottan jegyezte meg: “Itt fotóznak minket az óvárossal és a Siratófallal – a zsidó nép dobogó szívével – a háttérben. Ez egy megható siker, amely megerősíti azt a tényt, hogy Izrael és az Egyesült Államok egységesek.”

A 21 éves New York-i Chaya Eisenberg a jövő héten fejezi be a kiképzését a határrendészet harcosainál. “Engem szíven üt ez a látogatás – nemcsak azért, mert biztosítom Bident, hanem azért is, mert megmutatja a két szeretett ország kapcsolatának erősségét: az Egyesült Államok – ahol születtem – és Izrael közötti kapcsolat erősségét, ahová azért jöttem, hogy a terrorizmus elleni harcosként védjem a lakosságot.”

A 21 éves floridai Daniel Bersher hozzátette: „Megküzdöttem azért, hogy ebbe a harci egységbe kerüljek, és ez az első küldetésem. Különösen izgalmas Biden biztosítása – ő az elnököm. Ezzel bezárult számomra a kör Izraelben.”

A 22 éves, Miamiból származó Joseph Lupin, aki szintén a jövő héten fejezi be a kiképzését, azt mondta, hogy “nagy megtiszteltetés számomra, hogy megvédhetem elnökömet és Izrael államot. Nagyon izgalmas látni az országok közötti jó viszonyt és a szoros kapcsolatot.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.