A Negev-sivatag déli részén található a térségben egyedülálló természeti jelenség, a Kaszuj Cholot homokdűnék (Kasuy Dunes – חולות כסוי) az erős szél hatására alakultak ki, mely évmilliókon keresztül áradásokból és geológiai folyamatokból származó apró homokszemeket sodort magával. A homok összetétele különleges: a szemcsék körülbelül fele apró tengeri kövület. A homokban látható sokféle állatnyomok a vidék élővilágának gazdagságáról tanúskodnak.

Az egyik dűne tövében lévő parkolóhelyen éjszakázhatunk is. Érdemes kávéfőzővel érkezni, hogy kávét kortyolgatva gyönyörködhessünk a naplementében, vagy a napkeltében.

A természetvédelmi terület egész évben nyitva tart (ingyenes).

Tartsuk tisztán a környéket, gyűjtsük össze és vigyük magunkkal a szemetet!

A fotós, Eytan Frank: A terepen aludtunk a barátokkal. A hideg miatt korán keltem, és egyedül barangoltam a homokdűnéken:

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.