Netanjahu aranyban és ezüstben

Először azt hittem, a baloldal viccelődik a Bibi személyi kultuszon, de nem. És tényleg: Netanjahu-medállal díszített „hűségláncot” osztogatnak és vásárolnak a bibisták, a Likud vezér feltétlen rajongói.

Raz Farag, az ötlet kezdeményezője hétfőn azt nyilatkozta a Ynetnek, hogy ő nem politikus, és nincs kapcsolata a Likuddal – s mindez nem haszonszerzés céljából történik. „Mindannyian tudjuk, hányan próbálták Netanjahut levenni a címlapokról az évek során, azért vagyunk itt, hogy egyfajta hűségnyilatkozatot mutassunk neki, és nagyra becsüljük őt.” Ki akarta levenni a címlapokról? Azóta sem hagy nyugodni a kérdés.

Netanjahu úgy vélte, hogy nem kell sem medál, sem hűségnyilatkozat, Iszrael Katz pedig azonnal levette nyakáról a Bibit egy izraeli zászló mellett ábrázoló tárgyat, amikor a nyakába biggyesztették egy előválasztási gyűlésen vasárnap este. Aztán alig győzött magyarázkodni: „Sosem hordtam nyakláncot, úgy vettem le, hogy nem is tudtam, mi ez a nyaklánc.”

Netanjahu „hűségláncát” olcsóban vesztegetik, arany változatban 99 sékelért, ezüst változatban pedig már 79 sékelért kapható, a kutya már. Hülyének is megéri, kellemes vásárlást.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.