Törökországban letartóztattak két iránit, akik a gyanú szerint izraeliek meggyilkolását tervezték

A török ​​hatóságok letartóztattak két iráni állampolgárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy izraeliek elleni merényletet terveztek Törökországban – erről számolt be péntek este a török ​​Sabah című újság. Júniusban nyolc embert tartóztattak le az országban, akiket azzal vádoltak, hogy támadásokat terveztek izraeliek ellen Törökországban. A jelentés szerint az egyik gyanúsítottat a nyomozás végén szabadon engedték.

Az első letartóztatási akcióban, június 17-én öt gyanúsítottat fogtak el. A nyomozás újabb letartóztatásokhoz vezetett, melyek során három gyanúsítottat vettek őrizetbe július 14-én, miután a hatóságok leleplezték, amint terepszemlét tartottak egy isztambuli szálloda körül. A török ​​biztonsági erők három pisztolyt, hangtompítókat és lőszert is találtak a gyanúsítottaknál.

A múlt hónapban az izraeli Nemzetbiztonsági Tanács (מל”ל) a legmagasabbra, 4-es fokozatra emelte az Isztambulba irányuló utazási figyelmeztetését. A tanács felszólította a városban tartózkodó izraelieket, hogy minél előbb távozzanak, a területén tervezett iráni támadásoktól tartva.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.