Irán: izraeli titkosügynököket tartóztattak le

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

Izraeli titkosügynököket tartóztattak le csütörtökön Iránban – jelentette az ország hivatalos hírügynöksége.

A közlemény szerint egy ötfős csoportról van szó, amely az izraeli titkosszolgálattal és egy iráni szakadár csoporttal is kapcsolatban állt.

A jelentés szerint a csoport tagjai az információgyűjtésen kívül gyújtogatásokat szerveztek, államellenes propagandát folytattak és fegyveres akciók szervezésére is kiképezték őket.

Egy hónapon belül ez már a harmadik hasonló leleplezés Iránban: Teherán állítása szerint szombaton szintén egy olyan “terrorista csoportot” számoltak fel, amelyet a Moszad irányított, és amely az ország északi részén található kurd terület elszakadásáért küzd.

- Hirdetés -

Július elején az iráni elhárítás azt közölte, hogy olyan izraeli ügynököket tartóztattak le, akik fegyvereket rejtegettek, és belső zavargások kirobbantására készültek.

close

Regisztrálj hírlevelünkre!

Melyik hírlevelet szeretnéd kapni?