Tűzharcban meghalt egy izraeli katonatiszt és két palesztin fegyveres a ciszjordániai határnál

Tűzharcban meghalt egy izraeli katonatiszt és két palesztin fegyveres éjjel a ciszjordániai határnál, Dzsenintől északra – jelentette a Jediot Aharonot című újság hírportálja, a Ynet szerdán.

Az Izrael 1967 előtti területéről Ciszjordániába vezető dzsamlai átkelőhely közelében a katonai rádió értesülése szerint a palesztinok támadtak rá az izraeli katonákra. Korábban egy katonai őrszem a térfigyelő kamerák felvételén észrevette a határkerítéstől 15 méterre rejtőzködő palesztinokat – bár azt nem látta, hogy fegyverük is van –, és riasztott egy izraeli egységet, amely a határhoz sietett. A palesztinok tüzet nyitottak az izraeli katonákra, és a tűzharcban életét vesztette egy izraeli katonatiszt, valamint a két palesztin.

A palesztin média azonosította a palesztin áldozatokat: Ahmed Abed és Abdul Rahman Abed a Dzsenin melletti Kafr-Dan nevű faluból. Ahmed Abed a Palesztin Hatóság biztonsági szolgálatának hírszerzője volt.

Az izraeli hadsereg közlése szerint a palesztinok készülhettek arra, hogy izraeli katonákra lőjenek. Az összetűzés helyszínének közelében egy nappal korábban lövéseket adtak le egy katonai üzemeltetésű erőgépre is.

- Hirdetés -

Az elmúlt hetekben jelentősen megnövekedett a feszültség főként Ciszjordánia északi részén, Dzsenin környékén, ahol az izraeli erők számos razziát tartottak terrortevékenységgel gyanúsított, körözött palesztinok letartóztatására.

Az elesett izraeli tiszt, Bar Falach:

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.