Az Egyesült Arab Emírségek külügyminisztere Izraelbe érkezett az Ábrahám-egyezmény 2. évfordulóját ünnepelni

Fotó: GPO

Az Egyesült Arab Emírségek külügyminisztere, Abdallah bin Zajid Al Nahajan szerda este Izraelbe érkezett az Ábrahám-egyezmények második évfordulójának megünneplésére – jelentette a helyi média szerdán.

A látogatással az Izrael és az Öböl-menti országok között két évvel ezelőtt megkötött Ábrahám-egyezményekről emlékeznek meg. Bin Zajid az Egyesült Arab Emírségek Nagykövetsége által szervezett ünnepi esemény díszvendége lesz Tel-Avivban a Ritz Carlton Hotelben, ahol az est házigazdája Jichák Hercog államelnök lesz.

Az ünnepi rendezvényre a 12-es kereskedelmi televízió értesülése szerint hivatalos lesz többek közt Jair Lapid miniszterelnök, Naftali Bennett miniszterelnök-helyettes, Beni Ganz védelmi miniszter és Benjamin Netanjahu, az ellenzék vezére, aki két éve kézjegyével látta el a megállapodást.

2020. augusztus 13-án Izrael és az Egyesült Arab Emírségek az Egyesült Államok közvetítésével megállapodott hivatalos kapcsolatokat létesítéséről. Az országok nagykövetségeket nyitottak egymás területén, és közvetlen járatokat indítottak egymás országába.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.