Lelőttek egy izraeli katonanőt Kelet-Jeruzsálemben

Lelőttek Kelet-Jeruzsálemben egy 18 éves izraeli katonát a hét végén, az izraeli hatóságok három embert letartóztattak – közölték hivatalos források vasárnap.

A gyanúsított egy palesztin menekülttábor mellett lévő katonai ellenőrzőpontnál nyitott tüzet az ott posztoló katonákra szombat este, egy nappal az egyhetes zsidó ünnep, a szukot kezdete előtt, amikor hagyományosan több tízezer zarándok érkezik Jeruzsálembe.

A 18 éves lány, Noa Lazar életét nem tudták megmenteni, további három katona megsebesült, egyikük súlyosan.

Jair Lapid izraeli miniszterelnök részvétét fejezte ki a családnak. Nem nyugszunk, amíg elő nem kerítjük a gyilkost – szögezte le.

- Hirdetés -

Jichák Hercog államelnök szintén mély megrendülését fejezte ki, hozzátéve, hogy a közelgő ünnep öröme rettenetes gyásszá vált.

Ugyancsak szombaton az izraeli erők megöltek két palesztin tinédzsert egy a ciszjordániai Dzseninben végrehajtott razzia során. A hadsereg Twitteren közzétett tájékoztatása szerint a razzia során több tucat palesztin robbanóanyagokkal és Molotov-koktélokkal támadta az izraeli erőket, valamint lövéseket adott le rájuk, a biztonsági erők pedig viszonozták a tüzet.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.