A Google high-tech iskolát hoz létre egy izraeli egyetemen

Google iroda Tel-Avivban
Google iroda Tel-Avivban – Fotó: Shutterstock

Az Alphabet Inc. Google és az izraeli Reichman Egyetem iskolát hozott létre csúcstechnológiában jártas szakemberek képzésére, ahol többek között számítógépes programozási, értékesítési és adatelemzési kurzusokat kínálnak – írja az egyetem közleménye alapján a Reuters.

Izrael élénk high-tech szektorral rendelkezik, de a szakképzett technológiai szakemberek súlyos hiánya több tízezer betöltetlen álláshoz vezetett.

A tel-avivi Google Campus és herzliai Reichman Egyetem ezért programozás, szoftvertesztelés, üzletfejlesztés, értékesítés és adatelemzés témakörökben kínálnak kurzusokat, a Google pedig ösztöndíjakat biztosít a résztvevőknek.

A high-tech iskola támogatni fogja az alulreprezentált közösségek diákjait, “beleértve a nőket, az ultraortodoxokat, az arabokat, az etióp közösség tagjait, valamint a geoszociális periféria és a hátrányos helyzetű társadalmi-gazdasági csoportok tagjait” – közölte az egyetem.

“Úgy gondoljuk, hogy a különböző hangok, vélemények és nézőpontok gazdagítják az izraeli csúcstechnológiát és annak fejlesztéseit” – mondta Barak Regev, a Google Israel ügyvezető igazgatója.

A következő hetekben indulnak a kurzusok, amelyek elvégzése után a végzős hallgatók diplomát szerezhetnek – közölte az egyetem.

A technológiai szektor Izrael gazdasági tevékenységének mintegy 15%-át teszi ki, és évente több száz új startupot alapítanak. Az izraeli Tech Review szerint 2022 első felében az izraeli technológiai cégekbe közel 10 milliárd dollár értékű tőke áramlott.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.