A Google high-tech iskolát hoz létre egy izraeli egyetemen

Google iroda Tel-Avivban
Google iroda Tel-Avivban – Fotó: Shutterstock

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

Az Alphabet Inc. Google és az izraeli Reichman Egyetem iskolát hozott létre csúcstechnológiában jártas szakemberek képzésére, ahol többek között számítógépes programozási, értékesítési és adatelemzési kurzusokat kínálnak – írja az egyetem közleménye alapján a Reuters.

Izrael élénk high-tech szektorral rendelkezik, de a szakképzett technológiai szakemberek súlyos hiánya több tízezer betöltetlen álláshoz vezetett.

A tel-avivi Google Campus és herzliai Reichman Egyetem ezért programozás, szoftvertesztelés, üzletfejlesztés, értékesítés és adatelemzés témakörökben kínálnak kurzusokat, a Google pedig ösztöndíjakat biztosít a résztvevőknek.

A high-tech iskola támogatni fogja az alulreprezentált közösségek diákjait, “beleértve a nőket, az ultraortodoxokat, az arabokat, az etióp közösség tagjait, valamint a geoszociális periféria és a hátrányos helyzetű társadalmi-gazdasági csoportok tagjait” – közölte az egyetem.

- Hirdetés -

“Úgy gondoljuk, hogy a különböző hangok, vélemények és nézőpontok gazdagítják az izraeli csúcstechnológiát és annak fejlesztéseit” – mondta Barak Regev, a Google Israel ügyvezető igazgatója.

A következő hetekben indulnak a kurzusok, amelyek elvégzése után a végzős hallgatók diplomát szerezhetnek – közölte az egyetem.

A technológiai szektor Izrael gazdasági tevékenységének mintegy 15%-át teszi ki, és évente több száz új startupot alapítanak. Az izraeli Tech Review szerint 2022 első felében az izraeli technológiai cégekbe közel 10 milliárd dollár értékű tőke áramlott.

close

Regisztrálj hírlevelünkre!

Melyik hírlevelet szeretnéd kapni?