Két palesztin életét vesztette ciszjordániai harcokban

Hajnalban izraeli politikusok ellátogattak arra a helyre, ahol a hagyomány szerint József sírja áll Ciszjordánia északi részén, Nabluszban, palesztin fegyveresek tüzet nyitottak rájuk – jelentette a helyi média szerdán..  

Egy tizenéves palesztin életét vesztette a harcokban, az izraeli hadsereg közlése szerint akkor, amikor egy házilagos robbanószerkezet idő előtt felrobbant a kezében.

A Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériuma szerint a 15 éves Mahdi Hasas azt követően halt meg, hogy srapnelek súlyosan megsebesítették, s nem a kitört lövöldözésben.

Az izraeli hadsereg jelentése szerint a katonák tüzet nyitottak a tizenévesre, miközben ő egy robbanószerkezetet helyezett el. Az al-Aksza Mártírjainak Brigádja nevű terrorcsoport bejelentette, hogy a fiatal hozzájuk tartozott.

Egy másik incidensben Dzsenin közelében, Aánin falunál az izraeli biztonságiak agyonlőttek egy 29 éves palesztint, Rafat Ali Abdullah Isszát, aki palesztin források szerint azért akart átkelni a határkerítésen, hogy Izraelben dolgozhasson.

A hadsereg szóvivője szerint az elválasztó határt biztosító katonák észrevették, hogy Issza megrongálta a kerítést, letartóztatási eljárást kezdeményeztek, majd lelőtték.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.