Izraeli katonák agyonlőttek egy palesztin nőt éjszaka egy razzián Ramallahban

A palesztin jármű

Izraeli katonák agyonlőttek egy 19 éves palesztin nőt éjszaka egy razzia során Ramallahban, Ciszjordániában – jelentette a Jediot Aharonot című újság hírportálja, a Ynet hétfőn.

A palesztin egészségügyi minisztérium arról számolt be, hogy egy civil nőt meglőttek és meghalt, egy másik palesztin férfi pedig megsebesült, miután az izraeli hadsereg egy járműre lőtt egy ramallahi razzia során.

A Ynet szerint a palesztinok járművükön előzőleg gyanús módon, gyorsulva közeledtek egy izraeli katonai egység felé. A Haaretz című újság hírportálja szerint a megölt 19 éves palesztin nő, Szana al-Tal és társa megrémült, amikor észrevette az izraeli katonákat, és irányt próbált váltani, amikor rájuk lőttek.

Az incidens Ramallah mellett, Betuniában történt. A sebesült palesztin férfit Jeruzsálembe, a Saarei Cedek kórházba szállították.

Múlt héten Dzsenin közelében, Aanin falunál az izraeli biztonságiak agyonlőttek egy 29 éves palesztint, Rafat Ali Abdullah Isszát, aki palesztin források szerint azért akart átkelni a határkerítésen, hogy Izraelben dolgozhasson.

A hadsereg szóvivője szerint az elválasztó határt biztosító katonák észrevették, hogy Issza megrongálta a kerítést, letartóztatási eljárást kezdeményeztek, majd lelőtték.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.