Izraeli rakétacsapás ért egy szíriai légibázist

Izraeli rakétacsapás ért egy szíriai légibázist Homsz tartományban vasárnap. A csapásokban két szíriai katona életét vesztette, hárman pedig megsebesültek.

A SANA szíriai hírügynökség arról számolt be, hogy a szíriai légvédelem több rakétát is megsemmisített.

Az állami televízió közölte: A csapásokban két szíriai katona életét vesztette, hárman pedig megsebesültek.

A hadsereg egyik névtelenséget kérő tisztségviselője szerint a támadás a szíriai légierő sajráti légi támaszpontját érte délkeletre Homsz városától. A bázis fel- és leszálló pályáit, valamint a föld alatti létesítményeket orosz katonai segítséggel kiszélesítették az utóbbi három évben.

Egy másik névtelenül nyilatkozó katonai forrás szerint a damaszkuszi vezetéssel szövetséges Oroszországnak csapatai állomásoznak nem messze Sajráttól, amelyet az utóbbi időben az iráni légierő is használt.

Regionális diplomáciai és hírszerzési források szerint az utóbbi időben Izrael fokozta támadásait a damaszkuszi kormány ellenőrzése alatt lévő repülőterek ellen, hogy megzavarja Irán ellátási útvonalait, amelyeken keresztül fegyverekkel látja el szíriai és libanoni szövetségeseit, köztük a Hezbollah radikális síita szervezetet.

Teherán a hadfelszerelés megbízhatóbbnak ítélt légi szállítására tért át, miután a földi útvonalakon haladó szállítmányoknál fennakadások voltak.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.