Kártérítésre kötelezte a bíróság a Netanjahu családot elmebetegnek nevező Ehud Olmertet

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

Jelentős kártérítés megfizetésére kötelezte a tel-avivi polgári bíróság Ehud Olmert volt miniszterelnököt az ellene folytatott rágalmazási perben – jelentette a Jediot Ahronot című újság hírportálja, a ynet hétfőn.

Benjamin Netanjahu és családja azért perelte be rágalmazásért Olmertet, mert egy tévéműsorban 2021-ben elmebetegnek nevezte őt és családját. Olmertnek a 62 500 sékel (6,5 millió forintos) kártérítés mellett perköltségeket is kell fizetnie 35 ezer sékel (3,5 millió forint) összegben.

Amit Jariv bíró döntésében kiemelte, hogy az elmebetegség degradáló kifejezésként használása megalázza a mentális betegségben szenvedőket, és hogy Olmert nem tudott felmutatni olyan orvosi iratokat, melyek bizonyították volna a Netanjahu házaspár vagy Jair nevű fiúk érintettségét.

Olmert védőügyvédje kilátásba helyezett egy esetleges fellebbezést a döntés ellen, Netanjahu ügyvédje viszont, elégedettségét fejezte ki az ítélettel kapcsolatban.

- Hirdetés -

A tavaly májusban benyújtott keresetben a Netanjahu család 837 ezer sékel kártérítést követelt az őket ért eszmei károkért, ennek viszonylag csekély részét ítélte meg a bíróság.

close

Regisztrálj hírlevelünkre!

Melyik hírlevelet szeretnéd kapni?