Az izraeli katonák lelőttek egy 16 éves palesztin lányt Dzseninben

Az izraeli katonák lelőttek egy 16 éves palesztin lányt Dzseninben

Az izraeli katonák lelőttek egy 16 éves palesztin lányt Dzseninben, egyC iszjordániában tartott vasárnap esti razzián kitört tűzharcban – jelentette a Jediot Aharonot című újság hírportálja, a Ynet hétfőn.

Az izraeli kommandósok tűzharcban keveredtek a Ciszjordánia északi részén, Dzseninben végrehajtott razzia során, melyen letartóztattak három, terrortevékenységgel gyanúsított palesztint. A palesztinok jelentése szerint a tűzváltás során egy tizenéves palesztin lány életét vesztette, többen megsebesültek.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy katonái fegyveres palesztinokat vettek célba, és kivizsgálják a lány halálának körülményeit. A harcok áldozata a 16 éves Dzsana Madzsdi Iszam Zakarna volt, akit fejlövés ért. A lányt házuk tetején találták meg halottan az izraeli csapatok kivonulása után a The Times of Israel című angol nyelvű hírportál értesülése szerint. Három másik palesztint lábon lőttek.

A három körözött palesztin letartóztatása után törtek ki a harcok, melyekben éles lövedékekkel és robbanószerekkel támadták az izraeli katonákat, akik tűzzel feleltek a lövésekre. Az izraeli egységek lefoglaltak egy M-16-os lőfegyvert a palesztinoktól.

Idén jelentősen megnőtt a feszültség Ciszjordániában, s az utóbbi hónapokban a márciusban kezdődött terrorhullám megfékezésére az izraeli hadsereg terrorellenes offenzívát kezdett, különösen Ciszjordánia északi részén.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.