Három miniszterelnöki sofőrt eltávolítottak posztjukról, mert Bennettet és Lapidot is szállították

Három miniszterelnöki sofőrt eltávolítottak posztjukról, mert Bennettet és Lapidot is szállították

Múlt csütörtökön a Ynet adott hírt arról, hogy Netanjahu munkatársai kérésének megfelelően a Miniszterelnökség három sofőrnek keres új állást, mivel már nem tekintik őket megbízható embernek, pedig hosszú éveken át dolgoztak sofőrként a miniszterelnöki konvojban, és kilenc miniszterelnököt szolgáltak ki. 

A három sofőrrel beszélgető források szombat este elmondták, hogy az érintettek teljesen ledöbbentek. „Lakonikus üzenetben egyszerűen csak közölték velük, hogy már nem dolgoznak itt” – mondták.

Elmondásuk szerint „a sofőrök teljesen összetörtek. Idős emberekről van szó, akik sokgyermekes családokat tartanak el. Ezek munkaképes, tapasztalt sofőrök, akiknek a képzése milliókba került az országnak. Mindhármat külföldön képezték ki, magas biztonsági besorolással, hosszú szolgálati idővel és tapasztalattal rendelkeznek, akik Yitzhak Shamir óta kilenc miniszterelnököt szolgáltak, köztük Benjamin Netanjahut. Dicsérő leveleket kaptak az összes miniszterelnöktől, köztük Netanjahutól is.”

A három sofőrt beidézték a Miniszterelnökség Emberi Erőforrás Igazgatóságára, ahol közölték velük, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt sofőri munkájukra. Elmozdításuk nem hivatalos oka, hogy a jelenlegi kormányfő nem bízik bennük, mivel az előző miniszterelnököket, Bennettet és Lapidot is szolgálták.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.