50 volt minisztériumi főigazgató is arra figyelmeztet, hogy az igazságszolgáltatás gyengítése árt a gazdaságnak

50 volt minisztériumi főigazgató arra figyelmeztet, hogy az igazságszolgáltatás gyengítése árt a gazdaságnak

A gazdasági minisztériumok 50 volt vezérigazgatója a jogrendszer gyengülésének az izraeli gazdaságra gyakorolt ​​következményeire figyelmeztet. A dokumentumban kijelentik: “komoly aggodalomra ad okot, hogy az igazságszolgáltatási rendszer gyengülése hosszú távon károsítja a gazdaság növekedési pályáját és Izrael lakosainak életminőségét”.

A levél aláírói között van Yossi Kuchik, aki a Miniszterelnöki Hivatal főigazgatója volt, Haim Shani, aki a pénzügyminisztérium főigazgatója, valamint Keren Turner, aki a közlekedési minisztérium ill. a pénzügyminisztérium főigazatója volt. 

Azt is leszögezik, hogy „az izraeli gazdaság felértékelődése és stabilitása többek között az igazságszolgáltatás és a közszolgálat függetlenségének köszönhető, és ezek megsértése és minőségük romlása az izraeli gazdaság megkárosításához, a hitelminősítés csökkenéséhez, valamint a csúcstechnológiai ipar tőkebevonásának nehézségeihez fog vezetni.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.