Életét vesztette egy 26 éves palesztin Hebronnál

Életét vesztette egy 26 éves palesztin Hebronnál

Életét vesztette egy 26 éves palesztin Hebronnál, a palesztinok szerint izraeli katonák fejbe lőtték, Izrael szerint baleset okozta halálát – jelentette a Ynet hírportál hétfőn.

A 26 éves palesztin Naszim Naif Szalman Abu Fuda az izraeli katonák szerint gyanúsan hajtott járművével a Hebron közelében ellenőrzést végző egység felé. A katonák azt gondolták, hogy megpróbálja elgázolni őket, és figyelmeztető lövést adtak le felé.

A palesztin fiatal megpróbált elmenekülni, és egy falnak vagy sziklának ütközött. Az izraeli hadsereg szóvivője szerint nem terrortámadási kísérlet, hanem halállal végződő baleset történt. A palesztin egészségügyi minisztérium jelentése szerint viszont a fejére leadott lövés okozta a fiatal halálát. 

A múlt héten tovább fokozódott a feszültség, miután csütörtök reggel a dzsenini menekülttáborban legkevesebb kilenc palesztint öltek meg az izraeli katonák egy razzia során, majd péntek este egy jeruzsálemi zsinagógánál egy palesztin merénylő agyonlőtt hét izraelit.

A terrorcselekmények nyomán az izraeli rendőrség növeli erőit, és erősítést kért a hadseregtől a biztonság fenntartásához Jeruzsálemben és az ország más részein. A hadsereg szóvivője vasárnap délelőtt tájékoztatott a hétfőtől kezdődő erősítésről.

Herci Halevi vezérkari főnök Joav Galant védelmi miniszterrel együtt vasárnap ellátogatott a ciszjordániai katonai egységek központjába, ahol helyzetértékelő megbeszélést tartottak. 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.