Eli Cohen külügyminiszter Szudánban találkozott Abdel Fattah al-Burhan uralkodóval

Eli Cohen és Szudán uralkodója, ma – Fotó: Szudán uralkodójának hivatalos Facebook-oldaláról

Eli Cohen külügyminiszter ma (csütörtökön) Szudánban találkozott Abdel Fattah al-Burhan uralkodóval. Cohen azért érkezett a szudáni fővárosba, Kartúmba, hogy megvitassa az országok közötti kapcsolatok normalizálását, és várhatóan ma este egy Izraelben tartott sajtótájékoztatón jelenti be ezt, miután visszatér Izraelbe.

A szaúdi Al-Hadth tévécsatorna ma arról számolt be, hogy Cohen egy delegációt vezet, amely ma reggel érkezett az ország fővárosába, Kartúmba. A szudáni kormány forrásai azt mondták a Reuters hírügynökségnek, hogy a delegáció azért érkezett, hogy megvitassák az országok közötti kapcsolatok normalizálását. Az izraeli külügyminisztérium “történelmi politikai látogatásként” határozta meg Cohen látogatását.

Izraeli politikai forrás szerint Izrael és Szudán között tárgyalások folynak az utóbbi időben, többek között amerikai segítséggel, és lehetségesnek tűnik a felek közötti megállapodás.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.