Terrortámadás Jeruzsálemben – hatéves gyerek a halálos áldozat

Terrortámadás Jeruzsálemben – hatéves gyerek a halálos áldozat

Pénteken délután 13:27-kor futott be a segélykérés a 101-es vonalon – nyilatkozta a Jerusalem Postnak a mentők szóvivője. Sámuel sírjánál egy jármű a gyalogosok közé hajtott Jeruzsálem Ramot negyedében a Gold Meir út és a Binyamin Mintz utca sarkánál, hét gyalogost elgázolva. A helyszínre először a United Hatzalah önkéntes mentői érkeztek és kezdték meg a sérültek ellátását, akik között két gyerek is volt, egyikőjük a helyszínen életét vesztette, négy sérültet a Shaare Zedek kórházba szállítottak.

„Amikor a helyszínre érkeztünk sokkoló volt a látvány. Láttunk autót a buszmegálló közelében miután elgázolta az ott várakozó gyalogosokat, akik a buszra vártak” – mondta Shraga Roshental mentőtiszt. „Hat áldozat egymás mellett feküdt a földön, közöttük két gyerek, a hat év körüli eszméletét vesztve több súlyos sérüléssel. Egy 27 és egy 30 év körüli férfi is eszméletét vesztette és súlyos sérüléseket szenvedett, két másik áldozat pedig a végtagjain sérült meg.”

„Ez egy nagyon nehéz szituáció. A terrorista, erőszakos céllal hajtott a buszmegállóba, ahol családok várakoztak a buszra. Amikor megérkeztem a helyszínre, borzalmas volt a súlyosan sérült sabeszi ruhába öltözött felnőttek és gyerekek látványa. Sírás hallatszott mindenhonnan. Az mentőalakulatok gyorsan elvitték a sérülteket, sajnálatos módon az egyik gyerek a támadás helyszínén életét vesztette. A terroristát – Hossen Karaka, kelet-jeruzsálemi lakost – egy szabadnapos rendős a helyszínen hatástalanította és lelőtte. Iszonyú, hogy újra egy péntek délutánon ártatlan civilek halnak meg, miközben a buszra várnak” – nyilatkozta Dovi Weisenstern a ZAKA (Speciális mentők) vezetője a Jerusalem Postnak.

Benjamin Netanyahu elrendelte Hossen Karaka házának házának lerombolását, és részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak.

A belbiztonsági miniszter Itamar Ben-Gvir a támadás helyszínére érkezett azt nyilatkozta: „Nincs ennél nehezebb helyzet. Köszönöm a Miniszterlenoknek hogy elfogadta a javaslatomat, és a terrorista hazának azonnal lerombolását elrendelte. Elrendeltem, hogy az Isawiya negyedben és környékén – ahol a Karaka élt – azonnali hatállyal állítson fel a rendvédelem egy checkpontot, és minden egyes járművet fokozottan ellenőrizzenek.”

Időközben az egyik fiatal férfi a kórházba szállítást követően életét vesztette, így két főre emelkedett a halálos áldozatok száma. A második áldozat a 20 éves Alter Shlomo Laderman, akit egy a rendőrség által a terroristának szánt golyó olt meg.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.