Utak lezárásával tiltakozik az ellenzék az igazságügyi rendszer átalakítása ellen

Utak lezárásával tiltakozik az ellenzék az igazságügyi rendszer átalakítása ellen

Az utak lezárásával, tüntetésekkel tiltakozik az ellenzék az igazságügyi rendszer átalakítása ellen a Kneszet hétfőre tervezett első, erről döntő szavazásai előtt Izraelben – jelentette a Jediot Aharonot című újság hírportálja, a Ynet hétfőn.

A tüntetők hétfő reggel lezárták az ország legfontosabb főútját, az Ajalon autópályát Tel-Aviv központjánál, az Azrieli bevásárlóközpontnál. Haifán is leállították a forgalmat a város legfontosabb útján, és az ország számos városában bénították meg a forgalmat az utakat ellepve. Tel-Aviv egyik főútján izraeli zászlókat lobogtatva vonultak végig tömegesen azt skandálva, hogy “demokrácia”.

A tiltakozók egy csoportja autókonvojokkal Jeruzsálem felé tart a Ynet szerint, ahol a Kneszet ülésezni fog. Számos autópályánál az utak fölötti hidakon lengetnek feliratokat és izraeli zászlókat a demonstrálók, s tömegek tartanak vonatokon és autóbuszokon a főváros felé, hogy a múlt hétfői tüntetéshez hasonlóan körülvegyék az izraeli parlament, a Kneszet épületét.

Tüntetés Jeruzsálemben, a Kneszet mellett – Fotó: Silló Sándor / Izraelinfo

Az igazságszolgáltatás átalakítását célzó törvénycsomag első szakaszát fogják hétfő délután első olvasatban megszavazni az izraeli honatyák. A kormánykoalíció 64 fős többséggel rendelkezik a 120 tagú törvényhozásban.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.