Egy lelkes rajongónk

Ezrek egy tüntetésen Tel-Avivban. A molinón: Netanjahu fotója Irán, Oroszország, Törökország és Magyarország vezetői mellett – Fotó: Shai Kuriansky

Egy magyarországi barátom feleségének az édesanyja nemrég Izraelben járt.

Nem anyós-vicc jön, mert nem vicc.

Szóval ez a hölgy, mikor hazatért az izraeli útjáról, boldogan áradozott az országról, ahol emberek – valami nemzeti ünnep lehetett, így mesélte – zászlókat lobogtatva vonultak, több százezren, és a demokráciát éltették.

El kell mondani az anyósról, hogy az elmúlt több mint egy évtizedben az orbanisztáni kormánymédia mosta az agyát, ezért hazája mélyrepülését fellendülésnek látja, a lerombolt és földbe döngölt demokráciáját üdvös rendnek, és ami a legfontosabb a történetünkhöz, szerelmes rajongása övezi immár az országot a szakadékba kormányzó bölcs vezért, és ezt a hitét semmi nem ingathatja meg. A valóság sem.

„Imádom Izraelt!”

„De ez semmi! – folytatta. – Hatalmas molinót vittek, amin a mi Orbánviktorunk volt több híres államfővel együtt! Csak a Putyint meg a Netanjahut ismertem fel, de nagyon boldog voltam. Nem is gondoltam, hogy a Viktorunk ilyen ismert és szeretett ember arrafelé…”

Ti nem örültök ennek???

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.