Gázolásos merénylet Jeruzsálemben

Gázolásos merénylet Jeruzsálemben – Fotó: Magen Daviv Adom

Gázolásos merénylet történt délután Jeruzsálem belvárosában. Az elkövetőt egy civil a helyszínen agyonlőtte.

Egy kelet-jeruzsálemi férfi gépjarművével a járókelők közé hajtott, ahol egy 70-es évében járó férfit súlyosan, további hét embert közepesen, illetve könnyebben megsebesített a Davidka villamosmegálló környékén, a Machne Yehuda piactól néhány sarokra. A Hadassah kórházba szállították a sérülteket, valamint egy sokkos állapotba került embert, aki fizikai sérülést nem szenvedett.

A rendőrség, szabadnapos katonák és a közlekedési társaság dolgozói azonnal megkezdték a sérültek ellátását és a helyszín biztosítását.

Az elkövető, egy 39 éves kelet-jeruzsálemi Beit Safafai lakos férfi, Hatek Nejima, 5 gyermek édesapja, eddig nem került a hatóságok látókörébe, viszont a katonai rádió információi szerint pszichiátriai betegségektől szenvedett.

“Várható volt, hogy a függetlenség napi ünnepségek körül történik valami ilyesmi. A helyi arab médiában a lelőtt terroristáról mint az izraeli apartheid újabb áldozatáról beszélnek” – állította egy szemtanú a Jerusalem Postnak.

“Épp a piacra tartottam húst és zászlókat vásárolni, de előtte még beugrottam az apámnak rizsért – mondta egy másik férfi -, úgy tűnik, ez mentette meg az életemet.”

Egy másik eseményről is jelentés érkezett a jeruzsálemi Nachalat négyesből, egyelőre tisztázatlan, hogy a két eseménynek van-e köze egymáshoz.

A villamos átmenetileg nem áll meg a Ha Davidka és a Damaszkuszi Kapu megállókban.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.