Betlehemtől délre lelőttek egy palesztin tizenévest egy összecsapásban

A tizenhat éves Musztafa Amer Sabahot mellkason lőtték Ciszjordánia déli részén, a Betlehemtől délre fekvő Tekoa nevű falu közelében. Az izraeli hadsereg kivizsgálja az incidenst. 

A Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériumának jelentése szerint a tizenéves az izraeli katonákkal folytatott összecsapásban kapott lövést, majd egy betlehemi kórházban belehalt sérülésébe.

Ezt megelőzően összecsapások alakultak ki a falu környékén. Egy katonai forrás szerint néhány palesztin parittyával támadta a katonákat, mire ők lövésekkel válaszoltak.

Korábban palesztin források arról számoltak be, hogy egy körözött személyek letartóztatására irányuló akció során négyen megsérültek egy tűzváltásban Dzseninben. Az IDF tájékoztatása szerint a helyszínen elfogtak egy terrorgyanús személyt. A hírek szerint a sebesültek között volt egy 14 éves fiú is, akit háton és kézen lőttek.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI, Haaretz