Izrael megölte az Iszlám Dzsihád több vezetőjét Gázában

Izrael újabb légicsapásokat hajtott végre a Gázai övezetben – közölte kedd hajnalban az izraeli hadsereg. Palesztin illetékesek közlése szerint a támadásokban meghalt az Iszlám Dzsihád három vezetője és legkevesebb hat civil, köztük gyerekek is.

Az izraeli tájékoztatás szerint a célpont az Iszlám Dzsihád három vezetője volt. A szervezet a második legerősebb fegyveres csoport a Gázai övezetben, amelyet a szintén iszlamista Hamasz irányít.

„Minden terrorista, aki izraelieknek árt, meg fogja bánni” – közölte Joav Gallant izraeli védelmi miniszter, tudatva, hogy a Sabak belbiztonsági szolgálattal együttműködve hajtott végre „precíziós” támadást a légierő.

Az Iszlám Dzsihád megerősítette, hogy három magas rangú vezetője életét vesztette a támadásokban. „Nem adjuk fel állásainkat, és Allah akaratával az ellenállás folytatódik” – közölte a szervezet. Gázai egészségügyi források szerint a légicsapásokban legkevesebb 12 ember halt meg és húszan megsebesültek.

„A bombázásra bombázás lesz a válasz, a támadásra pedig támadás. Ez a bűn nem marad megtorlatlan” – ígérte Tarik Szelmi, az Iszlám Dzsihád szóvivője. A potenciális gázai rakétatámadások miatt az izraeli hadsereg arra szólította fel az övezethez 40 kilométernél közelebb élő izraelieket, hogy tartózkodjanak óvóhelyek közelében kedd hajnaltól csütörtök koraestig.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.