Tűzharcban megöltek palesztin fegyvereseket Ciszjordániában

A palesztinok fegyverei – Fotó: IDF

Az izraeli hadsereg egységei tűzharcban megöltek két palesztin fegyverest Ciszjordániában, Dzsenin közelében az éjjel – jelentette a helyi média szerdán.

Az izraeli hadsereg szóvivőjének jelentése szerint a palesztin fegyveresek autójukból tüzet nyitottak a Dzsenintől délre fekvő Kabatiában a mellettük elhaladó izraeli katonákra, akik viszonozták a lövéseket és tűzharcban lelőtték őket.

A Palesztin Nemzeti Hatóság egészségügyi hatóságának közlése szerint a palesztinokat Ahmed Dzsamal Aszafnak és Rani Valid Katanatnak hívták, egyikük 19, másikuk 24 éves volt. Az izraeli csapatok körözött személyek letartóztatására tartottak razziát Kabatiában.

A palesztinok arról számoltak be, hogy amikor az izraeli hadsereg elhagyta a falut, magukkal vitték az egyik, a tűzváltásban meghalt férfi holttestét, valamint elvontatták járművüket is, amelyben egy pisztolyt és egy M16-os gépkarabélyt találtak.

Az Iszlám Dzsihád nevű iszlamista terrorszervezet üdvözölte az összecsapást, az al-Kudsz Brigádok, a terrorszervezet katonai ága pedig bejelentette, hogy “harcosainknak ma hajnalban sikerült szembeszállniuk a megszálló erőkkel”.

Az év eleje óta az Izraelben és Ciszjordániában elkövetett palesztin támadásokban 19 ember halt meg, és többen súlyosan megsérültek. Ez alatt az időszak alatt legkevesebb 103 palesztint öltek meg, többségüket támadások végrehajtása vagy a biztonsági erőkkel való összecsapások során, de többen közülük civilek voltak, és többek halálának körülményeit vizsgálják.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.