Izraeli katonák több palesztint megöltek egy újabb összecsapásban

Három palesztin fegyverest lelőttek, és hat másikat megsebesítettek izraeli katonák a megszállt Ciszjordánia északi részén fekvő Nablusz menekülttáborában történt összecsapásban hétfőn hajnalban – közölte a palesztin egészségügyi minisztérium.

A közleményben meg is nevezték a három, 32, 30 és 24 éves áldozatot.

Az Al-Aksza Mártírjainak Brigádja, Mahmud Abbasz palesztin elnök Fatah pártjának fegyveres szárnya közleményében hírül adta, hogy a lelőtt palesztinok az ő harcosai voltak.

Az izraeli hadsereg egyelőre nem erősítette meg a hírt.

Az izraeli katonák földmunkagépek kíséretében hatoltak be a menekülttáborba, és megakadályozták a mentőket a táborba történő belépésében.

Január óta az ismét kiújult izraeli-palesztin konfliktusban már 153 palesztin veszítette életét a hadsereggel történt összecsapásokban vagy merényletekben. Ugyanebben az időszakban 20 izraeli állampolgár, egy ukrán nő és egy olasz férfi is meghalt palesztin radikálisok merényleteiben.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.