Életveszélyesen megsérült egy palesztin kisfiú izraeli katonák és palesztin fegyveresek tűzharcában

Életveszélyesen megsérült egy palesztin kisfiú izraeli katonák és palesztin fegyveresek tűzharcában
Izraeli katonák Neve Cuf mellett – Fotó: IDF

Életveszélyesen megsérült egy palesztin kisfiú izraeli katonák és palesztin fegyveresek tűzharcában Ciszjordániában – jelentette az izraeli hadsereg szóvivője pénteken.

Valószínűleg izraeli golyó érte a palesztin fegyveresek és izraeli katonák között kitört tűzharc közelében súlyosan megsebesült palesztin apát és kisgyerekét Ciszjordániában, Nablusz mellett csütörtök este – közölte az izraeli hadsereg pénteken.

Az izraeli biztonságiak sajnálatukat fejezték ki a civileket ért eltévedt lövedékek miatt. Az összecsapás azért tört ki, mert két palesztin fegyveres tüzet nyitott a Neve Cuf nevű ciszjordániai telepesfalu melletti izraeli katonai állásra, amely Nabi Szaleh palesztin falu közelében van. Egy izraeli katona is könnyebben megsebesült.

A tűzharc után egy palesztin férfi és kétéves kisfia súlyos sérülésekkel érkezett Neve Cuf kapujához, és orvosi segítséget kértek. A kisfiút katonai helikopterrel a Ramat Gan-i Siba kórházba szállították. Az incidens ügyében vizsgálatot indított az izraeli hadsereg.

- Hirdetés -

Az Izraelben és Ciszjordániában elkövetett palesztin támadásokban idén húsz izraeli halt meg, és többen súlyosan megsérültek. Ezen idő alatt legalább 111 ciszjordániai palesztin vesztette életét, döntő többségük merényletek meghiúsítása közben vagy fegyveres harcokban izraeli biztonságiakkal, de civilek is vannak az áldozatok között, és többek halálának körülményeit vizsgálják.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.