Meghalt a két és féléves palesztin kisfiú, aki izraeli katonák lövedékétől sebesült meg

Mohammed Tamimi – Fotó: Marva Tamimi

Az izraeli Tel Hasomer kórházban meghalt hétfőn az a palesztin kisfiú, aki izraeli katonák és palesztin fegyveresek tűzpárbajában megsebesült egy eltévedt lövedéktől a múlt héten – jelentette a Jediot Aharonot című újság hírportálja, a Ynet.

A hároméves Mohammed Tamimit az izraeli hadsereg közleménye szerint akkor sebesítette meg a lövedék, amikor az izraeli katonák palesztin fegyveresek lövéseit viszonozták. Az incidensben a gyerek apja is megsebesült.

“A semmiért vették el a fiamat” – kiáltotta a gyerek édesanyja fia kórházi ágya mellett, ahol múlt péntek óta végig virrasztott. “Az édesapját nem engedték be Izraelbe, hogy ő is láthassa gyerekét még a halála előtt. Van ennél nagyobb igazságtalanság?” – tette hozzá a Ynetnek nyilatkozva.

Mohammed a kórházban, a hétvégén – Fotó: Hagar Shizaf

Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint a negyvenéves palesztin apát és kisgyerekét Ciszjordániában, Nablusz mellett érték a lövések csütörtök este, amikor palesztin fegyveresek megtámadták a Neve Cuf telepesfelu melletti katonai őrposztot, és az izraeli katonák viszonozták a tüzet.

A tűzpárbaj után a palesztin apa súlyosan sebesült kisfiával Neve Cuf kapujához ment, és orvosi segítséget kért. A kisfiút katonai helikopterrel egy izraeli kórházba szállították. Az incidens ügyében vizsgálatot indított az izraeli hadsereg.

A kisfiú családja bejelentette, hogy átszállítják a holttestet a ramallahi kórházba. Kedden délelőtt onnan indul a temetési menet a gyerek szülőfalujának, Nabi Szalehnek a temetőjébe.

Az izraeli biztonsági erők kifejezték sajnálkozásukat amiatt, hogy az incidensben civileket is ért találat. Egy izraeli katona is könnyebben megsebesült.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.