Kedd este indult Tel-Avivból a tüntetés után a gyalogmenet Jeruzsálembe, hogy az izraeli zászlókkal felszerelt tiltakozók ezzel is kifejezzék eltökéltségüket, elszántságukat, és áldozatkészségüket.

Csütörtökön már harmadik napja gyalogolnak a tűző napon, bár inkább hajnalban és a késő délutáni órákban menetelnek a napszúrás elkerülése érdekében.

Pihenő a jeruzsálemi úton – Fotó: Tomer Appelbaum

Szerda este Ben Semenben verték fel sátraikat, oda vitték a környező mosávokból és városokból, Sohámból és Modiinből a pillanatok alatt megszerveződő konvojok a segítséget.

A sátortábor

A helyiek asztalok hosszú sorát töltötték meg minden jóval, vízzel, üdítőkkel, vacsorával, gyümölcsökkel, zöldségekkel, rágcsákkal, s a Pizza Domino ingyen pizzát osztogatott a több száz menetelőnek. Hatalmas volt a tömeg, váratlanul ért, amikor odamentem, hogy a modiini listán megjelölt dolgok közül samponokat, szappanokat vigyek: a modiini tüntető csoportok alaposan felkészültek, listát állítottak össze, mindenki bejelölhette, mit visz, hogy ne ugyanabból legyen több tonna, más meg hiányozzon.

- Hirdetés -

Szívet melengető volt látni az izraeli zászlóval vonuló, megfáradt, poros tömeget, ahogy éjjeli sátorhelyére ér, és majdnem elsírtam magam, amikor megláttam a feléjük irányuló hatalmas szeretet, a rengeteg adományt, étel-italt, amellyel a környező települések lakói fogadták őket, hisz értünk is menetelnek a tűző napon. Rengetegen jöttek a környékről, hogy zuhanyozásra, vagy éjjeli szállásra vigyék a tüntetőket, hogy reggel frissen folytathassák útjukat. Ez Izrael szebbik arca, melyért érdemes, és nagy privilégium itt élni.

Fotó: Hadas Paroosh

Borítókép: a Tel-Avivból Jeruzsálembe tartó menet – Fotó: Hadas Paroosh

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.